Informatie voor Ouders en Voogden

Wij begrijpen dat het belangrijk is voor ouders om te weten dat hun kinderen op een veilige manier gebruik maken van het internet, en dat de websites die ze bezoeken kindvriendelijk zijn en inhoud tonen die geschikt is voor hun leeftijdsgroep.

Bij vinden we het belangrijk dat kinderen veilig online spelletjes kunnen spelen. Daarom hebben we FunnyGames ontwikkeld. FunnyGames is een veilige en kindvriendelijke omgeving waar kinderen gratis en zonder reclame online spelletjes kunnen spelen. Op deze bladzijde vertellen we je graag iets meer over wat dit inhoudt en hoe deze website werkt. Mocht je nog verdere vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via het e-mailadres [email protected].

Wat is FunnyGames?

FunnyGames is een website met gratis spelletjes voor kinderen en tieners onder de 16 jaar. Alle spelletjes die je op deze website vindt zijn ‘browser-games’. Dat wil zeggen dat je deze spelletjes direct in het venster van je internetbrowser kunt spelen. Je hoeft dus geen bestanden naar je apparaten te downloaden om te kunnen spelen. Alle spelletjes die op FunnyGames worden aangeboden zijn volledig gratis. Deze spelletjes bevatten ook geen mogelijkheden tot het maken van aankopen of betalingen binnen het spel, en er wordt tijdens het spelen geen reclame getoond.

Wat doen wij om uw kinderen veilig te houden?

Selectie spelinhoud – We hebben voor FunnyGames een verzameling spelletjes samengesteld die geschikt is voor kinderen en tieners onder de 16 jaar. We hebben er bewust voor gekozen om dit handmatig te doen en geen gebruik te maken van algoritmes, automatische selectieprocedures, of door gebruikers aangeleverde suggesties. Zo kunnen we garanderen dat de games die je op FunnyGames vindt ook echt geschikt zijn voor kids.

Geen Multiplayerspellen of In-Game Chats – Op FunnyGames bieden we geen multiplayerspellen of andere spelletjes met in-game chat functies aan. Dergelijke functies stellen spelers namelijk in staat om (zonder toezicht) met vreemden in contact komen. Daarom staan wij dit soort spellen niet toe op FunnyGames.

Geld – De spelletjes op FunnyGames zijn gratis en er wordt zowel op de site als binnen het spel geen advertenties getoond. Dit betekent dat kinderen geen geld kunnen uitgeven via FunnyGames en de spelletjes die ze hier spelen.

Persoonlijk gegevens –FunnyGames verzamelt geen persoonlijke gegevens over haar gebruikers. Op onze pagina is meer uitleg te vinden over persoonlijke gegevens en de cookies die wij gebruiken. Ook vind je hier meer informatie over hoe je contact kunt opnemen met onze Data Protection Officer.

Reclame – We tonen GEEN advertenties op FunnyGames.

Wat kan ik zelf doen voor de online veiligheid van mijn kinderen?

Om te zorgen dat kinderen veilig gebruik maken van het internet, is het verstandig om een aantal basisregels van online veiligheid met ze door te nemen. Hier zijn een aantal belangrijke tips over onderwerpen die je met je kinderen kunt bespreken wanneer ze gebruik willen maken van het internet:

  • Deel nooit persoonlijke gegevens met andere mensen op het internet. Zorg dat je kind weet dat het niet verstandig is om informatie zoals hun volledige wettelijke naam, thuisadres, e-mailadres of telefoonnummer met vreemden te delen, of ergens online te plaatsen waar anderen deze informatie zomaar kunnen inzien.
  • Deel je wachtwoord nooit met anderen. Zorg dat je kind weet dat het belangrijk is om het wachtwoord van een gebruikersaccount niet aan anderen door te geven, zelfs niet aan hun vrienden.
  • Weet je onder welke gebruikersnaam je kind online actief is? Zorg dat je kind een veilige gebruikersnaam uitkiest. Een veilige gebruikersnaam bevat bijvoorbeeld geen identificerende persoonlijke informatie, scheldwoorden, of andere inhoud die negatieve of ongepaste aandacht aantrekt.
  • In verband met veiligheid vragen sommige websites en diensten naar de geboortedatum van hun bezoekers, bijvoorbeeld om het juiste niveau van toegang tot website-inhoud te bepalen. Zorg dat je kind weet dat het belangrijk is om eerlijk te zijn wanneer een dienst of website om veiligheidsredenen naar hun leeftijd vraagt.
  • Zorg ervoor dat je kinderen weten dat ze direct naar jou toe moeten komen als ze ooit een online interactie meemaken of online inhoud tegenkomen die hen ongemakkelijk maakt.

Mocht je alsnog bezorgd blijven over de online veiligheid van je kinderen, dan kun je ook kijken of bepaalde kinderbeveiligingsvoorzieningen (zoals bijvoorbeeld een filterdienst of een hardware/software-oplossing) mogelijk aansluiten bij de behoeften van je gezin.